Att jobba i en kreativ miljö

Nu är vi i en ny tid där nya råd och rön gäller, där kommunikationsvägarna ser annorlunda ut och våra referensramar likaså. Vi befinner oss i vad vi själva kallar en digital tidsålder, utöver IT så har vi utvecklat nya kanaler och möjligheter för att göra affärer, kommunicera och så vidare. För den som hamnat utanför det digitala så är det oftast en ganska ensam värld då företag idag byggs upp utifrån en digital plattform.

Kollegor glada

Visst finns det fortfarande analoga medier kvar och tidningen har ännu inte sett sin sista dag, men även den finner nya vägar att ta sig till sina läsare. Därför är det helt naturligt att marknadsplatserna för annonser nu ser helt annorlunda ut. Från tidningsreklam till annonsplatser i våra nya kanaler. Om det så är via videokanaler såsom Youtube eller om det handlar om Google som fångar upp dina adWords-annonser. Den här digitala eran gör det också möjligt att utveckla en riktig karriär för just digital marknadsföring. Reklam har tagit ett språng från grafiskt och mycket tryck till att handla mycket om rörlig bild samt grafiska program i datorn. Arbetsplatserna blir kreativa pysselstugor där man tar fram bra reklamfilmer, annonser och liknande. Det finns allt från produktionsbolag film till rena mediebyråer som sysslar med allt möjligt.

Att jobba i en kreativ miljö

Hur det är att jobba i en kreativ miljö kan se ut ungefär såhär:

  • Snabbt tempo med hårt tryck. Det gäller att ligga i framkant för att möta kundernas växande behov av att finnas i det digitala.
  • Professionalitet och kunnande måste skina igenom då det är betydligt enklare att ge dåliga betyg på nätet. Det ger ett större krav på kundrelationer.
  • Kreativa miljöer är oftast mer skojfriska och roliga. Det innebär att vikten läggs vid att ha kul för många av medarbetarna.
  • Att jobba i grupp är oftast nummer ett i arbetsmiljöer som är kreativa, anledningen är för att de som jobbar med grafiska medier och liknande är beroende av att bolla och utbyta idéer.
  • Snabbt tempo med många kurser på ett år. Tekniken förändras och därför är det viktigt att vara beredd på att utbilda sig med jämna mellanrum.