Bättre och sämre arbetsplatser

Många drömmer om den perfekta drömarbetsplatsen, där man kanske bara jobbar 6 timmar per dag, kan flexa, trivs med sina kollegor och är nöjd med sin chef. Så ser tyvärr inte verkligheten ut i alla händelser, men ibland så.

företag tummen uppI DN kan vi läsa att det är viktigt att utveckla ledarskapet, engagera medarbetarna och skapa ett positivt arbetsklimat.

I SvD kan vi läsa om de arbetsplatser som har blivit rankade som de bästa i Sverige 2015, några av de som kammat hem höga platser i undersökningen tror att det viktigaste är att bland annat ha en tydlig plan för utveckling:

– Nyckeln för oss är att varje medarbetare har en tydlig plan för att utvecklas, både på kort och på lång sikt. Den tas fram i utvecklingssamtal med en chef och följs upp kontinuerligt under året. Planen kan handla allt från att byta roll, att lära sig ny teknologi till att utveckla vissa personlighetsdrag.

Inte den bästa platsen att jobba på

En lite sämre arbetsplats kan vi läsa om i ltz där en utlandsfödd läkare har anmält sin arbetsplats för diskriminering och mobbing. Det är givetvis inte så det ska vara för att ens jobb ska kännas roligt och meningsfullt att gå till, men tyvärr är det nog vanligare än man kan tro. För dig som planerar att starta eget och eventuellt ha ett större kontor med flera medarbetare i framtiden är det således bra att tänka på att alla ska trivas. Den som har en egen firma delegerar också med fördel ut vissa uppgifter till experter, som redovisningen till exempel. Via denna sida kan du lätt se och jämföra redovisningsofferter.