Fortsatt löneskillnad mellan könen

Igår kom det ännu en ny rapport som berör löneskillnaderna mellan män och kvinnor. Och det var inga roliga nyheter, det är nämligen långt kvar till jämställda löner. Detta rapporterar Sveriges Radio om, och det är Medlingsinstitutet årliga genomgång som står för informationen.

Vad kan man då göra, för att säkerställa att man har ett jämställt företag? Det är många chefer som själva inte ens inser att företaget är ojämställt. Något som är en god idé är ju att prata med de anställda. Att öppet fråga vad de anser och vara förberedd på kritiken. Ett exempel på ett ojämställt bolag är att samtliga kvinnor sitter på en speciell avdelning medan männen sitter på en annan (som receptionister till exempel medan männen är säljare). Detta kan man säga endast är avdelningar och inte handlar om kön, men har man som chef verkligen rekryterat utan ett kön i åtanke? Det man kan göra för att känna av är alltså att prata med sina anställda och tillsammans med dem kartlägga organisationen. För att undvika att det ska bli en något tryckt stämningen är god idé att man åker till ett trevligt ställe snarare än att ha möten på kontoret. Att exempelvis bjuda in till en konferensanläggning i Stockholms skärgård med sjöutsikt är någonting helt annat och skapar en god atmosfär.

En annan god idé är att ta hjälp av ett utomstående företag som hjälper till att få en överblick av bolaget. Det är lätt att bli “hemmablind”, vilket gör att man inte ser hur det verkligen se ut. Ett bolag, som exempelvis kan jobba med HR, kan se detta och flagga för eventuella problem på arbetsplatsen. Och detta inte bara när det kommer till jämställdhet, utan även andra personalfrågor. En bransch som pratar väldigt mycket om jämställdhet, men inte alltid lyckas leva efter det – är reklambranschen. Men de försöker i alla fall och för de har de mycket att vinna. Läs mer om “1000 frågor om jämställdhet i reklambranschen