Håll koll på övertiden med app

Många menar att appar ofta är till för att arbetsigvaren ska kunna säkerställa att det inte sker någon tidsrapporteringsfusk. Tidrapporteringen är dock inte bara till för att arbetsgivaren ska ha koll på dina timmar och minska löneadministration – du kan lära dig använda den klokt och använda statistiken för löneförhandlingar. Fast kanske framför allt kan den hjälpa dig att minska risken för att jobba för mycket.

Tidrapportering med app är ett mycket vanligt sätt för arbetsgivare att minska kostnader för löneadministration. Det är ett säkert sätt och räknar ut alla timmar, OB och övertid åt dig. Få pratar däremot om fördelarna för de anställda, men faktum är att du som anställd med hjälp av en sådan app kan kontrollera att du inte jobbar övertid – obetalt.

I ett traditionellt analogt system rapporterade du in dina timmar i en pärm eller liknande. Många var förmodligen noga med att varken salta eller underdriva sin insats – de flesta är förmodligen ärliga. Problemet är bara att på en ny typ av arbetsmarknad är det många som arbetar av den sista timmen hemma. Kanske är det för att man vill hämta lite tidigare från förskolan någon dag, och arbetar ikapp hemma. Kanske råkar den timmen bli fler än bara en, när du väl har satt dig kanske tiden bara rinner iväg. Det positiva med en digital app är att du kan registrera dina arbetade timmar – och på så sätt också få en tydlig översikt om du arbetar mer än avtalat.

Tidrapportera alla arbetade timmar

När det är dags för löneförhandling kan du också använda statistiken i din app för att påvisa lojalitet, liten sjukfrånvaro eller liknande som argument för löneförhöjning. Det gäller bara att hitta de olika knepen som finns. Att det förekommer alldeles för mycket obetald övertid är något som många kan vittna om, men med bra digitala verktyg minskar du risken för detta. En flexibel arbetstid är viktigt, men det får inte ske på bekostnad av folks hälsa. Forskning visar tyvärr att folk med flexibla arbetstider i genomsnitt jobbar övertid mer än folk som inte kan påverka sin arbetstid. I Sydkorea har man resonerat lite annorlunda när det gäller att bekämpa övertid…