Jobba hemma – bra eller ej?

Kvinna vid dator

I ung ålder kan det vara extra åtråvärt då man kanske pluggar och egentligen har en massa andra saker att göra. Att kunna styra över sitt jobb hemma är då optimalt då man kan ägna sig åt annat.

Jobb och boende

När många pratar om jobb och boende så är det många som fantiserar om att kunna jobba hemifrån. Då kan man rå om sin tid själv, man kan gå upp ur sängen när man vill och man kan sova när man vill. Självklart under viss rutin och disciplin. Nog för att man kan se över och disponera sin tid som man vill så är det också en hel del ansvar som man måste ta.

Flexibilitet är att föredra

För många så ses det som positivt att kunna ha flexibiliteten att kunna jobba hemma. Man kan också se att medarbetare som jobbar hemifrån ökar lavinartat. I USA har andelen ökat med hela 73%. Även fast många ändå anser att arbete öga mot öga är det allra bästa så vänjer sig folk vid att kunna ta med sig jobbet hem. Den föräldern som har sjukt barn hemma eller av andra anledningar måste vara hemma med sina barn så underlättar den här typen av flexibilitet oerhört. Studier visar också på att medarbetarna utför ett bättre jobb när de själva kan bestämma över sin tid. Det är trots allt inte tiden man säljer till kunderna utan det är någon form av kompetens.

Att bo och jobba i hemmet

Ska du både bo och jobba hemma så är det ju väldigt bra om du har en fin och bra lägenhet. Kanske relativt stor också så att du har plats för ditt kontor. Allt för att du inte ska behöva sitta vid matbordet och jobba. Det kommer också påverka psykiskt då det känns som att hela ditt hem också är din arbetsplats. Det kan vara bra att kunna hålla sig ifrån jobbet när man inte jobbar. Det kan vara svårt att hitta lediga lägenheter Stockholm. Men det går bara man vill. Här nedan finns det en lista på bostadsköer som kan vara bra:

  • Stockholm stads bostadsförmedling
  • SKB
  • Förvaltaren