Starta e-handel – tips!

Många entreprenörer väljer att starta e-handel, och det är inte så konstigt med tanke på vilken framgångssaga en sådan satsning kan bli – här är experternas bästa tips för att även du ska kunna göra din e-handelsdröm till verklighet!

”- Jag säger som Nike – just do it. Man kan utan problem lägga ett år på affärsplan, marknadsundersökningar och att utvärdera plattformar. Hade du haft butiken igång under den tiden hade du lärt dig så mycket mer på att se hur marknaden verkligen fungerar.” läs mer tips genom att klicka här.

Citatet ovan kommer från en intervju med Fredrik Norberg där han delar med sig av sina bästa tips rörande att starta e-handel. Och är det någon som har koll så är det han. Han var nämligen med och startade Fyndiq, en e-handel som idag omsätter rejält. Men innan du börjar drömma om att bli lika framgångsrik som han finns en sak att kolla upp – vilken typ av plattform du ska ha. Hos företaget Vaimo finns flertalet olika lösningar som kan vara intressanta att titta närmare på när du står och ska välja vilken sorts plattform du vill att din e-handel ska stå sig på. Med det sagt är det självklart inte bara sajten som är det viktiga när det kommer till att bli framgångsrik inom e-handel. Du bör även tänka på vilken sorts produkter du ska sälja, vilken företagsform du ska välja och kolla upp vilka försäkringar du behöver. Som tur är finns just den typen av information att läsa mer om på den statliga hemsidan Verksamt som är en tips-och-råd sajt som byggts tillsammans av både Skatteverket, Bolagsverket, Tillväxtverket och Arbetsförmedlingen i syfte att hjälpa svenska entreprenörer.

Det vinnande knepet för lyckad e-handel

Något som du bör känna till när du vill starta en e-handel som går hem hos kunderna är om frakten. Något som Driva Eget faktiskt skriver om är hur din fraktkostnad kan skrämma bort dina kunder. Enligt undersökningar som gjorts kan man tydligt se hur kunderna väljer att inte genomföra sitt köp när det väl framkommer hur mycket frakt de väntas betala för sina produkter i varukorgen. Och det är inte få som väljer att göra detta. Hela var femte kund avbryter sitt köp just på grund av fraktkostnaden. Så om du verkligen vill bli framgångsrik, skippa fraktkostnaderna och lös frakten på annat sätt!